Photo: Ditty_about_summer / Shutterstock

Viksfjord Loop from Bjønnes

Padleled Vestfold

Paddling
Easy
9.3 km · 2 – 2.5 hr

Bjønnes to Malmøya

Padleled Vestfold

Paddling
Easy
7.7 km · 1 – 2 hr

Bjønnes to Ølbergholmen

Padleled Vestfold

Paddling
Easy
8.2 km · 2 – 2.5 hr

Show all trails

Download this guide

For access to this guide offline, including all adventures and trail maps, download the Outtt app.

Padleled Vestfold er ei tilrettelagt padlerute fra Svelvik i nord til Larvik i sør. Ruta har 28 ulike innfallsporter, alle med sine unike turforslag.

Bjønnes ligger omtrent midtveis i den lille fjordarmen Viksfjord med innløp fra Larviksfjorden. I Viksfjorden kan du padle i skjermet farvann og i le fra åpent hav. Fjordarmen strekker seg nemlig fra Viksfjordens innløp, mellom Malmøya og Hummerberget og cirka syv kilometer nordøst til Vikerøya. Her deles fjordarmen videre i to, med Varillfjorden i nord og Kolladjupet i sør.

Viksfjordens beliggenhet, mellom det åpne havet og den lune fjordarmen, har stor variasjonsrikdom i naturen. Mens kystsonen har svaberg og rullesteinstrender, er de indre delene mer frodige med edeltrær og skogkledde åser. Området rundt Viksfjord er også historisk viktig. Kaupangen i Skiringssal var en handelsplass som lå ved Kaupangkilen i Viksfjord og betraktes som Norges første by. En antar at det på 800-tallet kan det ha bodd 400–600 mennesker der.

Kajakk med utstyr kan settes av nede ved havna, mens bilen må parkeres et par hundre meter lengre opp i veien. Fin strand for å sette ut på. Ferskvann finnes både i havna og på det sesongåpne toalettet. Kioskmuligheter på sommeren, men ellers må dagligvarer kjøpes i Tjølling sentrum, en drøy kilometer nord for stranda. 

Download this guide

For access to this guide offline, including all adventures and trail maps, download the Outtt app.

Last updated: