Photo: Ditty_about_summer / Shutterstock

Bjønnes

Padleled Vestfold er ei tilrettelagt padlerute fra Svelvik i nord til Larvik i sør. Ruta har 28 ulike innfallsporter, alle med sine unike turforslag.

Bjønnes ligger omtrent midtveis i den lille fjordarmen Viksfjord med innløp fra Larviksfjorden. I Viksfjorden kan du padle i skjermet farvann og i le fra åpent hav. Fjordarmen strekker seg nemlig fra Viksfjordens innløp, mellom Malmøya og Hummerberget og cirka syv kilometer nordøst til Vikerøya. Her deles fjordarmen videre i to, med Varillfjorden i nord og Kolladjupet i sør.

Viksfjordens beliggenhet, mellom det åpne havet og den lune fjordarmen, har stor variasjonsrikdom i naturen. Mens kystsonen har svaberg og rullesteinstrender, er de indre delene mer frodige med edeltrær og skogkledde åser. Området rundt Viksfjord er også historisk viktig. Kaupangen i Skiringssal var en handelsplass som lå ved Kaupangkilen i Viksfjord og betraktes som Norges første by. En antar at det på 800-tallet kan det ha bodd 400–600 mennesker der.

Kajakk med utstyr kan settes av nede ved havna, mens bilen må parkeres et par hundre meter lengre opp i veien. Fin strand for å sette ut på. Ferskvann finnes både i havna og på det sesongåpne toalettet. Kioskmuligheter på sommeren, men ellers må dagligvarer kjøpes i Tjølling sentrum, en drøy kilometer nord for stranda. 

Download this guide, including all hiking trails and maps, in the Outtt app.

Viksfjord Loop from Bjønnes

Padleled Vestfold

Paddling
Easy
9.3 km · 2 – 2.5 hr

Bjønnes to Malmøya

Padleled Vestfold

Paddling
Easy
7.7 km · 1 – 2 hr

Bjønnes to Ølbergholmen

Padleled Vestfold

Paddling
Easy
8.2 km · 2 – 2.5 hr

Last updated: