Kjerringkjelen Hiking Trail

Perfect natural playground for the kids

 • Kjerringkjelen er et spennende turmål for de minste. Like fascinerende er jettegryta også for de voksne.

  Kjerringkjelen er et spennende turmål for de minste. Like fascinerende er jettegryta også for de voksne. Photo: Margrete Blokhus

 • Jettegryta Kjerringkjelen er en av de mest tilgjengelige vi har i Oppdal.

  Jettegryta Kjerringkjelen er en av de mest tilgjengelige vi har i Oppdal. Photo: Margrete Blokhus

 • Kjerringkjelen er en spennende tumleplass for ungene.

  Kjerringkjelen er en spennende tumleplass for ungene. Photo: Margrete Blokhus

Essential info

 • Destination: Oppdal
 • Season: April-November
 • Difficulty: Easy
 • Distance: 0.2 kilometers (out‑and‑back)
 • Elevation Gain: 20 meters
 • Duration: 0.5 hours

About Kjerringkjelen

Turen til jettegryta Kjerringkjelen er en tur ungene garantert vil like! I Vekveselva ligger en stor jettegryte som er et flott turmål for de aller minste. 

Getting there

Til P-plass: Fra Oppdal sentrum følger du R70 vestover ca 8 km. Ta av til høyre skiltet Nerskogvegen. Kjør ca. 500 m, ta inn til høyre igjen på Stensesvegen. Følg grusveien ca. 1 km. Her kan du parkere på P-plassen ved Haugset gård, øst for Vekveselva. Husk Vipps! Du er nå på privat eiendom, bruk derfor sunn fornuft - ikke parker slik at du hindrer ferdsel gjennom gårdstunet. Det er heller ikke tillatt å parkere foran redskapshuset eller fjøset.

Trail description

Turen til jettegryta Kjerringkjelen er en tur ungene garantert vil like! I Vekveselva ligger en stor jettegryte som er et flott turmål for de aller minste. For større barn eller voksne kan den danne utgangspunktet for turer til lengre turmål i området. Turen til Kjerringkjelen er ikke lang. Fra parkeringsplassen snor stien seg fin og tydelig gjennom en trolsk skog. Forventningene øker når elveområdet åpner seg og Kjerringkjelen kommer til syne. Ved lav vannstand er det fullt mulig å ta seg helt inn i jettegryta. Vi garanterer at barna vil fascineres av elveformasjonen, og spørsmålene om hvorfor jettegryta heter Kjerringkjelen vil nok komme. Her finnes det flere gode versjoner. En av dem knytter seg til at det var tre kjerringer som dro dit da de var lei av mannfolka hjemme. En annen er at sanda i jettegryta ble brukt av husmødre til lagringsplass for poteter. Den andre som fenger kanskje de minste mest, men som ikke knytter seg opp til selve navnet, er at det er formasjonen til rumpa til et troll som satte seg fast i elva. Ved Haugset kan du fortsette turen. Fortsett da bak fjøset og opp grindråket. Husk å lukke grindene! I lia ovenfor gården finnes det flere stier og tumleplasser. I området finner du også Storfurruberget, Vålåstadhåmmåren og Ørsnipen. Parkering ved gården Haugset, øst for Veksveselva. Du er nå på privat eiendom, bruk derfor sunn fornuft - ikke parker slik at du hindrer ferdsel gjennom gårdstunet. Det er heller ikke tillatt å parkere foran redskapshuset eller fjøset.

Map

Questions or comments? Let us know.

Download trail descriptions, maps, and guides in the Outtt app.

Nearby adventures

Stensesbruna

Oppdal

Running
Medium
5.6 km · 1 – 3 hr

Haugset–Vangshøa

Oppdal

Skiing
Demanding
5.1 km · 3.5 – 5 hr

Stensesbruna

Oppdal

Skiing
Medium
2.8 km · 1.5 – 2.5 hr

Vålåstadhåmmåren

Oppdal

Hiking Trail
Medium
4.4 km · 1.5 – 2 hr

Last updated: