Mølmannsdalen, Røros Hiking

  • Photo: HIK

  • Photo: HIK

  • Photo: HIK

  • Photo: HIK

  • Photo: HIK

Essential Info

Add to favorites

About Mølmannsdalen, RørosMølmannsdalsgården:
Følger man veien tre kilometer fra parkeringsplassen så kommer man til småbruket Mølmannsdalsgården. Et gammelt, lite småbruk som ligger idylliskt til ved vannet Søndre-Dalstjern og som oser av historie. Røros kommune er i dag eier av stedet, og driver utleie både for overnatting og dagaktiviteter. Husene er delvis restaurert, men det er ikke innlagt strøm, så all oppvarming og koking må foregå med vedfyring og propan. Ønskes mer informasjon kan man kontakte Røros kommune direkte eller finne info på kommunens hjemmeside.

Fiske:
Ved å løse fiskekort av Statskog kan man benytte seg av de varierte fiskemulighetene området har å by på. Ungdom til og med 20 år fisker gratis. Fiskekort får man blant annet kjøpt på sportsbutikkene i Røros.
Søndre-Dalstjern, ved gården, har en ren ørretbestand. I de andre vanna finner man i tillegg abbor, gjedde, sik, lake, røye (Nordre-Dalstjern) og harr. Vanna egner seg godt for fluefiske, men også mark, spinner og sluk er mye benyttet.

Adkomst til parkeringsplassen med utgangspunkt jernbanestasjonen:
Kjør sørover til rundkjøringa (den eneste i Røros) og hold til venstre mot Sverige og Slegghaugan. Ta deretter første vei til høyre drøyt 100 meter ovenfor rundkjøringa. Holder du denne veien bent fram hele tiden (- og ikke svinger til høyre mot Rybrua) så står du til slutt på parkeringsplassen til Mølmannsdalen. Avstanden fra Røros jernbanestasjon til parkeringsplassen er drøyt 3 km.

Find other popular adventures

Sykkeltur Dalsbygda-Vingelen
Forollhogna

Cycling 21 km · 2 – 3 hr

Nørdervollia-Gruva
Forollhogna

Cross-Country Skiing 11.8 km · 1 – 2 hr

Langsfjellshognan på langs
Forollhogna

Cross-Country Skiing 17.7 km · 5 – 6 hr

Mølmannsdalen, Røros Map