Svarthaugen, Oppdal

Mountain Biking 1 - 2 h 3.5 km

Svarthaugen er en sentrumsnær topp, som elva Driva dreier rundt, fra sørlig til vestlig kurs. Selv om toppen ikke er bratt, er den markert og gir flott panoramautsikt i nesten alle retninger. Svarthaugen har nærmest perfekt helning for stisykling, og innbyr til sykling både oppover og nedover.

Ved p-plassen (husk kontanter til p-avgift) krysser du feristen før du tar til høyre mot traktorveien, denne går etter hvert over til en sti som du følger helt til toppen av Svarthaugen. Det er i underkant av 2,5 km. med sti til toppen. Du må over to gjerder, men her er det lagt til rette med trapp. Det er mulig å sykle så godt som alt oppover, men dette setter både teknikk og hjertepumpa på skikkelig prøve.

Øverste del av stien går i åpent lende over svaberg med mange små avsatser som innbyr til dropp og hopp for gode syklister. Nede i skogen blir stien mer svingete, men stadig med god flyt. Stien er grei å sykle også for de som er relativt ferske på stisykkelen, men to bekker som skal krysses kan by på utfordringer.

Estimert tidsforbruk er tur/retur.

Stiene her er ofte våt etter regnperioder og gjennom vårsesongen. Svarthaugen er et svært populært utfartsmål også for folk til fots og gjerne barnefamilier. Brems ned i god tid, så folk slipper å bli skremt, vis hensyn og vær høflig! Sykling anbefales helst på de mindre trafikkerte tidene av døgnet. Det er lurt å unngå helgeformiddager.

Geir Plassen
Odin Sande

Did you like Svarthaugen, Oppdal? See our other suggestions.

Svarthaugen til fots

0.5 - 1.5 h

2.7 km

På ski til Svarthaugen, Oppdal

1 - 1.5 h

2.7 km

Våttåhaugan - Oravegen

1.5 - 2 h

3.7 km

Soløyfjellet, Oppdal

3 - 3.5 h

9.2 km