Semsvannet Hiking Trail

Essential info

  • Destination: Oslo
  • Season: March-November
  • Difficulty: Easy
  • Distance: 4.7 kilometers (loop)
  • Elevation Gain: 120 meters
  • Duration: 0.5-1.5 hours

About Semsvannet

Idylliske Semsvannet er et av Askers mest populære utfartssteder – ikke uten grunn. Semsvannet er en perle omringet av frodig natur, koselige bekker, flotte badeplasser og rikt dyreliv. Dersom man går rundt vannet, går man for det meste på grusveier hvor man passerer både hester, sauer, kuer og ett ferskvannsoppdrett.

Det er en fin runde både for store og små. Runden er like fin å sykle som å spasere til fots. Underveis på turen er det flere fine badeplasser og benker. Ved Tømmervika/Tangen er det en flott rasteplass med fin gressplen, badebrygge, benker, utedo og søppelbøtter. Rett ved siden av denne plassen finner man ”Hundejordet”. Det er et flott inngjerdet området hvor hundene kan løpe fritt og bade. Området er stengt vinterstid.

Parkering finner man ved Holtmarksvei. Her finner man også en utedo i retning Tveter gård. Her er det stengt av med bom. Om man går videre forbi bommen, kommer man raskt til flere koselige badeplasser. Her er det og mulighet for å bade med hest.

Deretter er det bare å følge grusveien langs vannet og opp til Tveter gård. Tveter gård består av utleide selskapslokaler og det helgeåpne serveringsstedet Bryggerihuset. På motsatt side av vannet finner man blant annet Nakuhel senteret som har åpen cafe mandag – fredag: kl 10 – 15 og lørdag – søndag kl 11 – 15.30. Her får du blant annet kjøpt deilige vafler med syltetøy og rømme.

Det er også mulig å velge en sti inn til høyre noen hundre meter før Tveter gård. Men denne er smal og mer kronglete enn grusveien og går gjennom beiteområder. Langs denne stien vil man finne et slengtau fra et tre som kan gi de yngste (og de eldre lekne) en morsom badeopplevelse. Videre kommer man til Tveiterfossen. Nok en naturperle bestående av en 5 meter høy stupfoss. Her kommer hovedutløpet til Semsvannet inn fra Gupuvannet.

Semsvannet ble kåret til Asker kommunes tusenårssted og har mange besøkende hver eneste dag. Det anbefales å ta seg en joggerunde rundt vannet i naturskjønne omgivelsene, før man kan avslutte med en forfriskende svømmetur.

På vinterstid går det blant annet skiløyper over vannet. Semsvannet er også utgangspunkt for flere flotte turer i Vestmarka. Vannet ligger i umiddelbar nærhet til blant annet Skaugum gård hvor kronprinsparet bor.

Parkering ved Holtmarksvei. Når du kommer kjørende fra Skaugum, er det på høyre side en rød låve rett før man svinger opp mot Sem gjestegård her er det og gode parkeringsmuligheter. Herifra følger man blåmerket sti mot Nakuhek til fots. Sem grendehus er og en alternativ parkering.  

Map

Questions or comments? Let us know.

Download our Oslo guide

Get offline access to all 20 Oslo hiking trails and maps in the Outtt app.

Buy now for €6.99

  • We’ll email you an activation link
  • Download/open the Outtt app for Android or iOS
  • Tap the link to activate offline access

Nearby adventures

Kolsåstoppen

Oslo

Hiking Trail
Medium
7.4 km · 2 – 2.5 hr

Beaches of Bygdøy

Oslo

Swimming Spot
Easy
 

Bygdøy

Oslo

Hiking Trail
Easy
6.5 km · 0.5 – 1.5 hr

Last updated: