Kongens utsikt Hiking Trail

Essential info

  • Season: April–October
  • Difficulty: Easy
  • Distance: 2.7 kilometers (out‑and‑back)
  • Elevation Gain: 90 meters
  • Duration: 1–2 hours

About Kongens utsikt

På toppen av kongens utsikt møtes du av ett flott skue utover Steinsfjorden, Tyrifjorden og store deler av Hole og Ringerike. Kongens utsikt ligger 484 meter over havet og er ett av Ringerikes mest populære utsiktssteder.

Dette er en enkel, men fin topptur som passer alt fra barnefamilier til eldre og folk som ønsker en behagelig tur med utsikt. Turen er godt opptråkket , skiltet og merket hele veien.

Kong Karl Johan besøkte dette stedet i 1832, derav navnet Kongens utsikt. Underveis på turen er det flere historiske infotavler fra blant annet kullbrenningstiden på 1700 tallet med mer.

Ankomst: Fra E16 ta av ved Krokkleiva/Kleivstua/Sundvollen, følg de svingete veiene opp til parkeringsplassen på Kleivstua. Bompenger 30,- etter Dronningens gate.

For de som ønsker en litt forlenget tur kan man parkere ved Dronningens gate, til høyre rett forbi avkjørselen til Sundvollen oppvekstsenter og gå til Kleivstua derifra. Her er det parkering på høyre side skiltet mot Sundvollen Nes/Krokkleiva.

Turen er skiltet fra parkeringen. Følg den bratte og litt steinete veien opp gamle Krokkleiva til toppen. Strekningen er ca 1,3 km, og man kan beregne ca 30 min opp til Kleivstua.

Det er ikke tilgang på toalett eller søppelkasser langs ruten. Turen kan like fint bestiges med joggesko som med fjellstøvler når det er tørt ute. Kleivstua er utgangspunkt for flere flotte turer i Krokskogen og turen er ett lite must dersom man er i området.

Map

Save and share

Feedback

Find other popular adventures

Mørkgonga

Oslo

Hiking Trail 7.3 km · 3 – 5 hr

Lunnaas

 

Accommodation 7.2 km · 1.5 – 2.5 hr

Jacob’s Ladder

 

Hiking Trail 24.8 km · 5 – 7 hr

Kolsåstoppen

Oslo

Hiking Trail 7.4 km · 2 – 2.5 hr

Last updated:

Get this adventure in the Outtt app

Available for iOS and Android

  • Download topographic maps for offline use
  • Follow your position on the map as you move along the marked trails
  • Find over 1,000 adventures with trail descriptions, practical information, and high-resolution photos

Download Outtt